Kontakt os

Om uddannelsen

Om uddannelsen

Hvad er Fundraising Manager?

Behovet for eksterne støttemuligheder til udviklingsprojekter har aldrig været større. Endnu flere organisationer er begyndt at få øjnene op for, at eksterne midler fra bl.a. fonde og puljer er en væsentlig og ofte afgørende forudsætning for at finansiere nye udviklingsprojekter. Det har skabt en benhård konkurrence om eksterne midler blandt ansøgere og stiller høje krav til fundraising kompetencer og brugbare værktøjer.

 

Den ECTS-krediterede Fundraising Manager uddannelse sikrer, at du bliver udstyret med både de rette kompetencer og værktøjer, som det kræver at få succes med fundraising og hente flere midler hjem til organisationen. Som certificeret Fundraising Manager bliver du klædt på til at yde en praktisk, strategisk og koordinerende fundraising indsats på tværs af organisationen. Du kan også vælge at udfordre dig selv og skabe din egen karriere som selvstændig fundraiser.

 

Fundraising Manageren arbejder målrettet med eksterne tilskudsmuligheder, herunder ansøgninger til fonde og puljer, hvor fokus bl.a. er på projektledelse og -styring, idé- og strategiudvikling, kvalitetssikring af ansøgningsmateriale, optimering af hele organisationens fundraising indsats, intern og ekstern kommunikation, relationsopbygning og lobbyarbejde, analyse af trends og tendenser, understøttelse af ledelsens strategiske beslutningsgrundlag mv.

 

Undervisningen bygger i høj grad på den nyeste viden om fundraising fra ind- og udland. Du bliver undervist af erfarne fundraisere, suppleret med eksterne oplæg af skarpe fagpersoner og eksperter. Du får indsigt i fundraising processen gennem aktuelle fundraising cases og gennem 'learning by doing' med fundraising til egne projekter samt involverende gruppearbejde. Fundraising Manager er Danmarks eneste ECTS-krediterede fundraising-uddannelse.

 

 FundingDu får bl.a. viden om:

 • Grundlæggende fundraisingteori og metode
 • Kritisk analyse og vurdering af projekter ift. fundraising
 • Udvikling af projekters potentiale og støttemuligheder
 • Støttemuligheder i Danmark, EU og internationalt
 • Kampagneværktøjer og -planlægning
 • Fundraising strategi og organisering
 • Økonomi, budget og finansiering
 • Informationsindsamling
 • Målgruppe- og interessentanalyse
 • Evalueringsmetoder og modeller
 • Kommunikation med fokus på interessenter, støtteydere og sponsorer
 • Relations- og lobbyarbejde
 • Etik og jura i fundraising

 

 

Er du i målgruppen?

Du arbejder i dag måske allerede med fundraising, eller også skal du snart til at i gang. Uddannelsen kræver derfor ikke nødvendigvis, at du har et forudgående kendskab til og erfaring med fundraising. Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

 

Din indgang til uddannelsen ift. erfaring, fagområde, arbejdsplads mv. kan derfor være mangeartet. Du er højst sandsynligt fra en privat eller offentlig organisation, kommune, institution, virksomhed eller også er du bare dig selv som enkeltperson, iværksætter mv. Hvis du er i tvivl om dine forudsætning for at kunne deltage, så er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os på info@fundraiseren.dk eller 30 499 655.

 

 

Værdiskabelse for dig og din organisation

Med en uddannelse som Fundraising Manager får du:

 • en grundig indsigt i struktureret, strategisk og værdiskabende fundraising – fra idé til støtte.
 • en lang række effektive værktøjer og skabeloner til at understøtte fundraising indsatsen.
 • kompetence til at levere kvalificeret sparring og rådgivning om strategisk og praktisk fundraising.
 • et styrket netværk med adgang til projektsparring blandt ligesindede fundraisere.

 

Undervejs på uddannelsen arbejder du konkret med fundraising til dit eget eller et af organisationens udviklingsprojekter.

 

 

Hvem står bag?

Fundraising Manager uddannelsen udbydes af konsulentvirksomheden Fundraiseren.dk i et tæt samarbejde med IBA Erhvervsakademi Kolding og er ECTS-krediteret. Fundraiseren.dk har siden 2010 haft +5.000 deltagere igennem forskellige fundraising foredrag, kurser og workshops i både ind- og udland. Det er din sikkerhed for et fagligt højt niveau, kompetente undervisere og oplægsholdere samt dannelse af netværk.